Vi köper

Vi köper keramik, porslin & glas

Vi behöver alltid fylla på i våra hyllor med keramik och porslin från kända fabriker som Gustavsberg, Rörstrand, Gefle, Upsala Ekeby, Arabia mfl.

Porslin och keramik designade av eftertraktade formgivare som Stig Lindberg, Lisa Larson, Wilhelm Kåge, Paul Hoff, Sven Wejsfelt, Berndt Friberg och många fler är alltid av intresse för oss.

Vi köper även in servisglas från alla möjliga glasbruk, Orrefors, Kosta Boda, Skruf, Johansfors och Åseda för att nämna några.  Gärna  vinglas, whiskyglas, grogglas, champagnestrutar,  champagneskålar och coupeglas. Särskilt eftertraktade glas är t.ex. de  helgaslipade glasen eller de rutslipade som var vanliga på 1940 och 1950 talet.

Vi köper möbler & Belysning

Vår butik ligger i Hornstull och där finns många små lägenheter och efterfrågan på mindre möbler är därför stor. Det i kombination med att vår butik är liten gör att de möbler vi köper in behöver vara av litet format. Som till exempel nattduksbord, mindre sideboards, lampbord, stringhyllor, små byråer, blombänkar mm. Vi köper även in belysning av olika slag. Eftertraktade lampor är två och tre armade golvlampor, bordslampor i mässing och färgat glas, skrivbordslampor, och vägglampor. Roliga lampor med en annorlunda design är också intressant.

Vi köper smycken

Vi är väldigt förtjusta i smycken från Skandinavien och Finland. Vi köper endast smycken som är i äkta silver eller brons. Hela 1900-talets era är av intresse. Såväl halsband som armband, ringar, örhängen och större hängen. I stilar som till exempel Art Deco och Jugend. Även modernare smycken från 1950-1980 talet är intressanta för oss.